lördag 16 januari 2010

Klänningsfrossa!


Jag ÄLSKAR klänningar, att titta på, känna på, att bära och att sy! Här har jag använt några av de tyger jag bloggade om igår!


En omlottklänning i stl 56, man har rätt att vara fin även om man är liten! Tyget är ett oanvänt secondhandtyg, underbar rosa färg eller hur? Kändes fräscht med mjuk vit mudd från S&S till. Mönstret är eget.
Bilden gör inte det turkosblommiga tyget rättvisa tyvärr. Iallafall är det riktigt läckert ihop med det bruna bomúllstyget! Klänningen är kantad med brun bomullssnedslå fastsydd med blåa stygn. I halsringningen använde jag dock muddväv istället, kändes mjukare att ha närmast halsen till den lilla. Stl 62- 68, eget mönster. Det blommiga tyget är från S&S, det bruna från lokala tygaffären, knapparna från Bibbis.Den här klänningen är sydd i st 62- 68, mönster från Meedom. Överdelen är fodrad med samma gröna tyg som på utsidan, en stuvbit jag hade i hyllan. Nederdelen är sydd i ett oanvänt secondhand tyg, en liten fräck favorit bland mina blommiga tyger! Knapparna har legat länge i burken, ursprungligen från ett av mammas gamla plagg, från 80- talet kanske?
Sist men inte minst en klänning i vitt bomullstyg med söta rosa hjärtan på. Kantad med cerise snedslå och knäppning med tryckknappar i brons på axeln. Även detta tyget en second hand stuvbit, snedslå från Bibbis och tryckknappar från S&S. Eget mönster också i stl. 62- 68.

1 kommentar:

NoOne sa...

Jättesöta ♥ *Kram*