fredag 15 oktober 2010

Gott&Blandat- Nyckelpiga, mössor & dreggelscarves!


Igår hade jag en liten mössproduktion. Där det fanns en lagom bit på tygstyckerna klippte jag även ut dregglisar/ scarves. Tanken var från början att göra fler mössor, men jag har så mycket annat i huvudet som jag också vill göra! Men 12 mössor blev det iaf! Olika storlekar, allt från ca 4 mån- vuxen stl. Mössorna är fodrade med enfärgade bomullsjersey. Dregglisarna har fleece på baksidan och tryckkknappar med två knappar på ena sidan för att passa både större och mindre barn.
Tygerna kommer från JNY, Jofotex, S&S samt en lokal tygaffär. Tryckknappar från Bibbis.
Egna mönster till både dreggelscarvesen och mössorna.

Så här ser en mössa ut på
I förra inlägget skrev jag att jag hade gjort mönster till en nyckelpiga/ skalbagge i samma stil som de andra mjukdjuren. Jag blev så sugen att provsy en att jag satte saxen i tyget redan samma kväll. Det blev en nyckelpiga, det röd/ svartprickiga tyget ropade efter mig där det låg i tyghyllan =)
Jag fick mersmak och har lust att sy skalbaggar i regnbågens alla färger. Tänk en i klargula, rosa, turkosa, gröna färger....!
Mönstret är i grund samma som till katten i föregående inlägg, men ännu mer förändrat. Huvudformen är ny, kroppen är något ändrad, benen, känselspröna och vingarna är nya. Vingarna är stoppade med tunn fiberfilt för att hålla formen och ge lite stadga. 
Tyger från S&S, Ikea och en nygammal kökshandduk.

2 kommentarer:

TRI o MAR sa...

Härliga färger på mössor och scarfes!! Dina djur är för söta, nyckelpigan blev jättefin!

a-Luna sa...

Nyckelpigan är ju bara så fin!!!