lördag 30 oktober 2010

Klänningen som blev fin


Tanken var en enkel varm klänning i härlig plommonlila velour. Tänkte mig samma modell som hoodklänningen jag bloggade om för ett par dagar sedan, fast utan hood. Långa ärmmuddar och ett litet sprund mitt fram i halsringningen. När det enda som återstod var att fålla klänningen kände jag plötsligt att jag inte alls hade lust att fålla! Så vad gör jag då? Jo, i min smått&gott låda låg en lagom lång bit spets som passade såååå bra. Jag lämnade kanten rå och sydde helt enkelt fast spetsen  med tvillingnål.
Naturligtvis fick klänningen ett hjärta på bröstet, dekorerat med lila band och en knapp. Tillskillnad från hoodklänningen satte jag fast en tryckknapp i sprundet. Detta är oxidknappar med kappa från S&S. Gissa om jag blev glad när jag lyckades trycka fast dem med PRYM-tången. Så mycket smidigare än att slå och hamra!
Spetsen tycker jag lyfte klänningen från en vardagsklänningen till en finklänning, eller en finare vardagsklänning om man så vill. Stl 86. Tyvärr är det halvt omöjligt att fånga den fina nyansen på bild. Det som gjorde sig bäst i bakgrunden var dotterns nya matta!

11 kommentarer:

MIKAEL LARSSON TEETH123 sa...

jag är väldigt stolt över dig malin!

TRI o MAR sa...

Så otorligt fin! Helt min smak! Har något liknande i mina tankar fast då till mig själv. Jag har länge haft iden om att sy något velour och spets plagg eftersom jag älskar kombinationen men inte kommit mig för! Sedan måste jag bara kommentera inlägget innan, är det från din man eller sambo? Isåfall så himmla fint!! Jag blev nästan rörd!

MinaMirakel sa...

Jättesnygg, snyggt med två olika lila!/Åsa

BamBuu sa...

Tack, Mikael! Och tack för de andra kommentarerna också, det är lika roligt varje gång någon tar sig tid att lämna en kommentar! TRI o MAR: Visst hade det varit gulligt av sambon att lämna en sådan kommentar! (hint) Men det är min bror, fast jag blev lika glad för det!
Jag har också tänkt att sy en velour klänning till mig själv, gillar klänningar och velour är så mysigt! Men jag har inte haft tillräckligt med tyg hemma!! Nu ska jag beställa i dagarna och mönstret är påbörjat. Äntligen! Hade först tänkt en i samma modell som dottern, men ångrade mig.. =) Jag ser verkligen fram emot att se din modell när den blir klar!
/malin

Fangoria sa...

ÅH så fin klänning!!!

Kajsa sa...

Jag bara älskar denna klänningen och den med luva!! Läser flera sybloggar, men jag måste säga att din är verkligen den bästa! :) Det känns som att du lägger så mycket kärlek i varje plagg och verkligen tänker till. Känns ibland som att många andra bara syr så snabba och lätta plagg som möjligt som de sedan säljer... DETTA är vad jag kallar UNIKA kläder :)

Gittan sa...

Riktigt fin klänning!Gillar din blogg, hit kommer jag fler gånger!

BamBuu sa...

Isis & Dotte: Oj, vad glad jag blir när jag läser din kommentar!Vilken fin komplimang! Det uppskattar jag verkligen!!!

Kajsa sa...

Jag säger bara sanningen :) Vad kul att du tyckte mina pyjamaser var söta! Har alldeles nyss klickat hem en overlock-maskin för lite "sveda och värk"-pengar jag fick ut på försäkringen efter förlossningen med min dotter. Tycker jag var värd den :) Ska bli kul att testa att sy med :)

BamBuu sa...

Sveda-värk och förlossning låter tufft, att föda barn är jobbigt nog som det är ;) Är helt säker på att du förtjänar overlocken! Det är verkligen jättestor skillnad att använda en overlock jämfört med sicksack sömmen på vanliga maskinen! Lycka till med den!

Kajsa sa...

Ja, det var inte kul inte, men som tur är är det ett minne blott nu :) Men även såhär i efterhand kan jag känna att jag förtjänar den! Ska bli kul att prova. Har "tyvärr" lite färdigutklippt till lilleman som jag tänkt sy i heögen, och maskinen kommer ju inet förrän på måndag! Det är beslutsångest om jag ska sy på den gamla eller inte ;) Blir nog att jag klipper lite mer i helgen istället!