tisdag 12 oktober 2010

Mysig overall med hood


Den här sköna overallen är till min dotter! Den är sydd i koksgrå/ korall velour från S&S som var lite svår att fota, färgerna är väldigt varma och sköna i verkligheten. Hoodien är fodrad med bomullsjersey och muddarna är S&S koksgrå muddväv. Jag kortade av ärmarna och gjorde istället längre muddar, tyckter det är snyggt med långa ärmmuddar! Jag fick lov att koncentrera mig extra mycket när jag klippte ut mönsterdelarna. Dels ska luggen på tyget hamna åt samma håll på alla delar så att det blir samma lyster över hela plagget, dels ville jag naturligtvis att ränderna skulle matcha i alla sömmar. Jag måste säga att jag lyckades riktigt bra!
Däremot hade jag nog kvar ränder i hjärna och ögon när jag skulle klippa ut benmuddarna, för dom blev alldeles för breda, vad tänkte jag på? Men det var inte värre än att klippa ut nya och sy på.
 

Overallen fick ett ¨M¨ tryckt på bröstet och en groda på högerärmen. Jag blandade svart och silver textilfärg resultatet blev en fin skimrande mörkgrå nyans.

Grodan på ärmen

7 kommentarer:

od Andulky sa...

Helt underbar!! Så fin blogg du har!
/Anna

TRI o MAR sa...

Hejsan!
Vilken fin blogg du har och så mycket fint du sytt!! Kul att jag hittade hit!

MinaMirakel sa...

Gillar dina små tryck, jättefin overall!/Åsa

Kajsa sa...

Åh, jättegulligt :) Vad är det för mönster du använt dig av? Jag har haft något liknande i tankarna länge, fast utan ärmar så att man har en body eller tröja under istället :) Undrar även hur du gör dina små tryck, de är supersöta :)

BamBuu sa...

Tack ska ni ha,vad glad jag blir, kul att ni hittat hit också!
Jag utgick från meedom stl 74 heldräkt, form 1. Funderade på form 2 men dottern är smal och jag vill att den ska vara smidig att röra sig i. Det ser ut som den blev lagom pösig men det återstår att se om en månad eller så när hon växt i den =). Det blir nog fint med en ärmlös liknande =). Jag trycker med klichéer från Panduro, finns massor av söta att välja bland!
/Malin

Kajsa sa...

Haha, det är precis Meedoms Form 1 jag också funderat på!! :) Vad bra, då vet jag att resultatet antagligen kommer bli som jag har tänkt :) Ska genast spana in Panduro :)

Kajsa sa...

Haha, det är precis Meedoms Form 1 jag också funderat på!! :) Vad bra, då vet jag att resultatet antagligen kommer bli som jag har tänkt :) Ska genast spana in Panduro :)