fredag 31 december 2010

Balklänning - en nyårskaramell!


Jag har precis sytt en skön velourklänning till mig själv (äntligen!) i bruna och guldtoner. Då kom jag att tänka på den här! Min lillasysters balklänning! Den är inte från i år utan från -09 men vad gör väl det.
Klänningen är sydd efter hennes önskemål och mina tips och jag kan lova att det blev en hel del ändringar på vägen innan hon kunde bestämma sig...!
Mönstret är ritat helt från grund utifrån systers mått och mönsterkonstruktionen tog väl mer än halva tiden att göra då klänningen har en del skärningar och draperingar.
Tyget är mörkbrun duchess och ett med broderi/ paljetter i guld. Färgerna var syster klar över från början och jag hittade rätt tyger direkt när vi klev in på S&S, härligt, blev riktigt snyggt!


I ryggen ville hon ha en djup ringning.
På underkjolen sydde jag fast lagom med tyll så att klänningen får ett snyggt fall.


Så här på nyårsafton får jag väl bjuda på en bild av sömmerskan själv! Här ser ni även draperingen i midjan lite bättre och guldpärlorna på bröstet som ringlar sig ner längs ena sidan. Fastsydda för hand.

Det här var tänkt att bli ett snabbt inlägg så jag ska avsluta nu. Ursäkta de suddiga bilderna och klänningen jag sydde till mig själv kommer i ett inlägg snart! 
Min lilla tjej och jag är förkylda så vi fick stanna hemma från nyårsfesten men nu sover hon gott så nu ska jag och sambon mysa med god mat och varandra!
Tack till alla som besöker min blogg och till alla som lämnar fina kommentarer!!!
Vi ses nästa år!
GOTT NYTT ÅR!

6 kommentarer:

TRI o MAR sa...

Gud så läcker! SÅ duktig du är, fast det vet vi ju redan :-)
Din syster har tur, hon måste varit hur nöjd som helst!!
God fortsättning!

JuMel sa...

Vilken underbar klänning! Du måste ha lagt ner massor med tid och möda på den och jag förstår att din syster blev nöjd med resultatet. Ska bli spännande att se din velour klänning också. Krya på er och god fortstättning på året!

MinaMirakel sa...

Vilken underbar klänning, gillar färgen!/Åsa

systern sa...

hon blev nöjd, ja ;)

Mirre Syr sa...

Oh, vilken fin klänning du sydde. Vilket jobb!!

Anonym sa...

Vilken underbar klänning! Och du, jag tyckte först det var Charlize Theron, din syster är ju verkligen hennes look-alike!
www.hiskon.se