tisdag 5 april 2011

Miniskötväska i vaxduk!


De miniskötväskor jag har sytt tidigare, likaså den jag själv har använt i över ett år, är sydda och fodrade med bomullstyger. Skötunderläggets, som ingår, ena sida är i plastad frotté. Allt är tvättbart och min har verkligen varit super!
Men i baktanken har jag även funderat på att sy dem i vaxduk, jag har tänkt att kunder kanske skulle tycka det var praktiskt. Så fick jag häromdagen en förfrågan om just detta - om jag kunde sy en miniskötväska i vaxduk. Javisst, jag förstår tanken bakom och gjorde detta så gärna!


Beställaren ville gärna ha en röd och jag hade precis tillräckligt kvar av denna röda med vita prickar på! Vilken tur! Då den röda vaxduken inte var så styv fodrade jag med en kraftigare vit vaxduk för att göra väskan mer stabil. Även på baksidan av skötunderlägget använde jag det vita och kantade med rött kantband, samma som bärhandtaget på väskan.

Lite pilligt och några svordomar blev det under sömnadens gång, men den blev bra tillslut! Synd bara att det inte går att stryka vaxduk, det blir oundviklingen lite ´skrynkligt´när man vänt och vridit lite på det. Det hjälpte lite att lägga den under plant press =)
Så jag hoppas beställaren också blir nöjd med denna miniskötväska i vaxduk, enkel att torka av när det behövs och skyddar också mot väta utifrån!

3 kommentarer:

Gittan sa...

Jätte fin! en sån skulle jag kunna tänka mig i plånboksformat!!

MinaMirakel sa...

Supersnygg!/Åsa

Pernilla sa...

Dom är verkligen jätte fina och rött är en av mina favoritfärger.
Jag brukar sy haklappar i vax duk och jag brukar använda ånga från strykjärnet på baksidan det brukar hjälpa mot skrynklet =)